Opiskelijat haluavat vaikuttaa ja kehittää rakennusalaa


Asiakastyytyväisyyden ja laadun rinnalla rekrytointi on NJ Rebarin talven ja kevään ykkösprioriteetti. Haemme työnjohdollisiin tehtäviin ja Excellence-koulutusohjelmaan erityisesti tulevaisuuden osaajia, ja katse on suunnattu opiskelijoihin.

Kävin nokkamies Paweł Celinskin kanssa jututtamassa tulevaisuuden tekijöitä rekrytoinnin merkeissä Lappeenrannan teknisen yliopiston Rekrypointissa, Tampereella Rakennustekniikan laitoksen sekä Rakentajakillan yritystapahtumassa ja Hyvinkäällä Rekry100-tapahtumassa.

Haluamme rekrytoida meille töihin ja koulutusohjelmaamme fiksuja ja omistautuneita ammattilaisia, jotka ovat valmiita panostamaan yritykseen ja omaan osaamiseen. Rekrytointikierroksen tavoitteena oli saada tuoretta teoria- ja prosessi-osaamista käytännön kokemuksen rinnalle. Kokemus oli erittäin positiivinen!

Excellence-koulutusohjelma herätti paljon kiinnostusta, ja nuoria motivoi selkeästi paitsi työpaikka myös henkilökohtaiset kehittymismahdollisuudet sekä alan eteenpäinvieminen. Rekrytoinnin lisäksi opiskelijatapahtumilla on laajempikin merkitys, kun pääsee kuulemaan tulevaisuuden tekijöiden näkemyksiä alasta. Tämä on mielestäni erittäin tärkeää, ja nuoria kannattaakin kuunnella herkällä korvalla.

Keskustelujen lisäksi opiskelijat pääsivät tapahtumissa tutustumaan NJ Rebarin toimintaan ja arvoihin leikkimielisen tietokilpailun avulla. Kilpailuun osallistuttiin innokkaasti, ja päivän päätteeksi osallistujien kesken arvottiin Samsung-tabletti. Tampereella tabletin voitti 24-vuotias tekniikan opiskelija Katja Moilanen. Pyysin Katjaa kommentoimaan opiskelijan näkökulmasta muutamia ajatuksia rekrytoinnista, rakennusalasta, uratoiveista ja NJ Rebarista.

Haastateltava Katja Moilanen

Rekrytointimessujen merkityksestä?

”Omalla kohdallani rekrytointimessujen merkitys on kasvanut opintojen kertyessä, ja messujen avulla on ollut helpompi löytää yritykset, jotka tarjoavat mahdollisuuksia työskennellä itseä kiinnostavien aiheiden parissa Messut ovat myös loistavia tilaisuuksia päästä luomaan kontakteja yritysten edustajiin, sillä ilmapiiri niissä on usein rento ja kynnys mennä juttelemaan standeille pieni”

Kiinnostaako rakennusala?

Suunnitelmat ovat vielä osin avoimena, mutta miksi ei? Rakennusala tarjoaa monipuolisia töitä, ja siinä on mahdollisuus parantaa ja kehittää elinympäristöä, mikä on itselleni erityisen motivoivaa ja innostavaa. Esimerkiksi liikennesuunnittelu kiinnostaa, sillä se on tiiviisti kytköksissä yhteiskunnan toimintaan ja turvallisuuteen.

Mikä motivoi työssä palkan lisäksi?

Työn täytyy olla itseä kiinnostavaa ja riittävän monipuolista. Hyvä työ tarjoaa myös haasteita ja antaa mahdollisuuden edetä uralla ja kehittää samalla omaa osaamista. Tärkeä motivoiva tekijä työpaikoissa on myös hyvä ilmapiiri sekä muiden työntekijöiden ja työnjohdon kannustava ja positiivinen asenne. Toivon myös, että työlläni on merkitystä, ja että voin antaa sillä jotain yhteiskunnalle.

Millainen on hyvä työnantaja?

Hyvä työnantaja on reilu, avoin ja luotettava, ja ottaa huomioon työntekijöidensä turvallisuuden ja hyvinvoinnin. Tärkeää myös on, että työnantaja pyrkii parantamaan yhteistä työilmapiiriä ja ottaa huomioon työntekijöiden kiinnostukset mahdollisuuksien mukaan.

Rakennusalan imago opiskelijoiden keskuudessa?

Se on vaihteleva. Opiskelijat tietävät, että rakennusalaa vaivaa monia muita aloja voimakkaammin esimeriksi harmaan talouden kaltaiset rasitteet ja laatuun sekä turvallisuuteen liittyvät ongelmat. Syitä ongelmille ovat usein esimerkiksi liian kireät aikataulut, kustannussäästöjen liiallinen tavoittelu tai heikko työnjohto. Toisaalta monet rakennusalan yritykset ovat myös näkyvästi pyrkineet parantamaan alan imagoa, mikä luo myös positiivisia mielikuvia alan opiskelijoille. Uskon myös, että monilla opiskelijoilla on suuri halu päästä itse kehittämään rakennusalaa ja ratkomaan siihen liittyviä ongelmia.

NJ Rebarin imago?

Itselleni on muodostunut hyvin positiivinen kuva NJ Rebarista. Se vaikuttaa hyvältä työnantajalta, joka pyrkii läpinäkyvään toimintaan ja joka arvostaa työntekijöitään, ja heidän osaamistaan. Uskon, että asiakkaiden tyytyväisyys on NJ Rebarille myös tärkeää, ja että se pyrkii töissään korkeaan laatuun. Alan opiskelijoiden kannalta NJ Rebar tarjoaa varmasti kiinnostavia ja antoisia uramahdollisuuksia.

Kiitokset Katjalle haastattelusta ja aurinkoista tulevaisuutta kaikille alan opiskelijoille ja rekrytoijille. Seuraavan kerran olemme tien päällä rekrytointitapahtumassa Portti Työelämään -messuilla Tampereella 21.2.2017 Tervetuloa!

#suomi #rekrytointi #insinööri #tanjakaronen #PawełCelinski #raudoitusala #excellenceohjelma #messut #rakennusala