Tarinat työmaiden takana


Terminaali 2 Helsinki-Vantaan lentokenttä - Nousujohde Raudoitus referenssit
Terminaali 2 Helsinki-Vantaan lentokenttä

Aloitamme uuden juttusarjan, jossa kerromme tarinat työmaiden takana. Tällä tuomme esille työmme merkityksellisyyttä - rakennammehan kestävää ja laadukasta tulevaisuuden kaupunkiympäristöä rautaisella ammattitaidolla. Juttusarja tullaan julkaisemaan henkilöstön uutiskirjeessä Rabarbarissa ja nettisivujen Uutiset-osastossa.

Helsinki-Vantaalla on käynnissä lentoaseman historian mittavin laajennushanke. Finnavian jätti-investoinnin ansiosta Helsinki-Vantaa on valmis palvelemaan 30 miljoonaa matkustajaa.Vuonna 2020 terminaali 2:n edustalla otetaan käyttöön uusi pysäköintihalli, jonne tulee 1 800 parkkipaikkaa. Parkkihallin seinät katetaan aurinkopaneeleilla. Sisälle pysäköintitaloon tulee kymmeniä sähköautojen latauspaikkoja. Vuonna 2022 Helsinki-Vantaalle avataan upea uusi sisäänkäynti, kun kakkosterminaali laajenee nykyiselle pysäköinti- ja joukkoliikennealueelle. Terminaali 2:n laajennuksen myötä lentoasemalle saadaan runsaasti lisää uutta terminaalitilaa lähtöselvitys-, turvatarkastus- ja matkatavaroiden luovutustoiminnan käyttöön. Käyttöönotto tapahtuu vaiheittain. Samalla parannetaanpysäköinti- ja joukkoliikennejärjestelyjä. Uudisosaan valmistuu multimodaali matkakeskus, joka antaa mahdollisuuksia kehittää lentoaseman linkittymistä monien eri liikennemuotojen kanssa.

NJ Rebarin betoniraudoitus projektit lentokentällä:

Bussiterminaalin suojakatokset

SR1 - Uusi lentoterminaali: paikallavalukuiluja, -seiniä, -pilareita ja jäteilmatunneli

SR3 Kehärata - kalliotunneli kehäratayhteyteen, maanpäälliset työt

SR4 Laajennukset - anturoita, bussikansi

SR5 - P2 pysäköintitalon perustukset ja kierreramppi

Alue 4, holvit - Uudet ajosillat terminaaliin

T2 Väestösuoja - Alue 4 väestösuoja

P2 pysäköintitalon ramppi - saattoramppi terminaalin ajosilloille

P2 pysäköintitalon seinärakenteet ja kuilu-urakka

Työnjohtaja: Osmo Töyrylä

Johtava Nokkamies: Pawel Celinski

Raudoittajien määrä: 12-30

Haluatko tietää lisää? Finavian Helsinki-Vantaan kehitysohjelma